Miesten aurinkolasit vuosi 2021

 

Vuosi kun vaihtui niin aloimme ennustamaan, mitkä vuoden 2021 aurinkolasimallistosta tulee oleemaan niitä suurimpia juttuja ja mitkä niistä lyövät parhaiten läpi. Vuoden 2021 viimeisimmät trendit alkavat nyt näkyä kun kevät on päässyt siihen vaiheeseen, että kesä on ovella. Aurinkolasit ovat hyvin yksilöllinen tuote asuste puolella ja oman erityispiirteensä siihen tuo se, että kaikki lasit eivät sovi kaikkien kasvoille. Kaikki trendi aurinkolasit eivät näytä hyvältä jokaisen kasvolla. Tärkeätä on löytää itselleen oikean muotoiset aurinkolasit, mitkä sopivat omiin kasvonpiirteisiin.
Historiallisesti katsottuna muoti heijastaa yhteiskunnan tilannetta ja tämäkään vuosi ei poikkea siitä. Tämän vuoden aurinkolasitrendit keskittyvät uutuuksien, vahvojen pokien ja klassisten mallien tasapainoon. Kuluttajat etsivät helppoja ja järkeviä malleja, mitkä toimivat monessa tilanteessa. Hyvänä esimerkkinä on esimerkiksi kulttimaineen saaneen pilottilasin kulmikkaampi muotoilu peilillisellä linssillä.

 

Aurinkolasien valitseminen

Kun kyse on aurinkolasien valitsemisesta niin voit tehdä sen kahdella tapaa. Voit valita klassikot - Wayfarerin kaltaiset mallit - mallin mitkä ovat suojanneet isoisäsi verkkokalvoja jo 50-luvulta lähtien, tai sitten voit mennä aurinkolasitrendin mukaan ja katsoa ajan henkeen sopivan mallin, värin ja linssit. Kumman vaan tyyleistä valitset niin tärkeintä on kuitenkin valita sellaiset lasit, jotka sopivat kasvoillesi peittämään silmiä ja antavat vielä ripauksen extraa kokonaisuuteen.

Ennen kuin alat valitsemaan omaa aurinkolasimalliasia ja kokeilemaan erilaisia tyylejä niin on paras tietää millaiset lasit omille kasvoille sopivat.

 

Aurinkolasit pyöreille kasvoilla

Pyöreiden kasvojen piirteet ovat yhtäläinen kasvojen pituus ja leveys, pehmeät piirteet ja pyöreä leukalinja. Kulmikkaat aurinkolasit antavat kasvojenmuodolle vahvuutta, syvät värit vähentävät täyteläisyyttä ja liukuvärjätyt linssit pidentävät kasvoja. Kilpikonnakuosi (tortoise) ja pehmeät värit ovat ihanteellisia sävyjä. Paksummat pokat, joissa on leveät sangat sopivat myös pyöreille kasvoille, koska ne lisäävät leveyttä. Pyöreistä aurinkolaseista tämä kasvonmuoto pitäisi kuitenkin pysyä aina erossa.

 

Aurinkolasit sydämenmuotoisille kasvoille

Sydämenmuotoisilla kasvoilla on leveä otsa ja poskipäät kapenevalla leualla. Voit torjua tämän muodon korostumisen etsimällä aurinkolasit, missä pokat ovat ohuet tai kirkkaat muoviset ja alaosa linsseistä on leveämpi, kuten aviator aurinkolaseissa ja suorakulmionmuotoisissa linsseissä. Tämä tasapainottaa leuan kapeata muotoa. Vältä tummia värejä, kuten musta, koska ne helposti katkoo kasvojen muodot.

 

Aurinkolasit ovaaleille kasvoille

 Vaikka soikeanmuotoiset kasvot ovat kaiken kaikkiaan tasapainossa niin pitää muistaa, että ne ovat pidemmät kuin leveämmät. Hieman neliöt kyyneleenmuotoiset linssit näyttävät näissä kasvoissa erittäin hyvältä, myös ylisuuret linssit esimerkiksi pilottilaseissa ovat otolliset näille kasvoille. Vältä kuitenkin kulmikkaita tyylejä, kuten suorakulmionmuotoisia linssejä, koska ne voivat kaventaa kasvoja.

 

Aurinkolasit neliönmuotoisille kasvoille 

Neliönmuotoisten kasvojen määrittävät piirteet ovat vahva leukalinja ja leveä otsa. Tavoitteena on pehmentää näitä kasvonmuotoja: tämä voidaan saavuttaa valitsemalla pyöreät aurinkolasit tai pisaranmuotoiset linssit. Metallikehykset tekevät kasvoista pehmeämmät - mustat ja yksiväriset pokat myös imartelevat näitä kasvoja. Vältä neliömäisiä tai suorakaiteen muotoja, koska ne kiinnittävät huomion kulmiin ja antavat helposti lyhyemmän vaikutelman päästäsi.

 

6 aurinkolasityyliä kesään 2021

 

Listasimme kaikki tämän kauden kovimmat aurinkolasityylit. Ja saimme kuuden tyylin listan, mistä ainenkin muutama tyyli kannattaa poimia täksi kesäksi.

 

Pyöreät aurinkolasit

On päivän selvää miksi pyöreät aurinkolasit toimivat niin hyvin John Lennonilla - hän on John Lennon. Älä anna kuitenkaan omien meriittien puutteen haitata tässä, koska harva meistä on yhtä menestynyt Rock & Roll:n saralla kuin hän. Myös me kuolevaiset voimme pukea nämä vintage henkiset lasit tyylillä.

Pyöreät aurinkolasit ovat tämän kauden ehdoton must tuote. Neliön ja timantin muotoiset kasvot sopivat parhaiten näihin kehyksiin, koska pyöreät mallit toimivat parhaiten niillä, joilla on luonolliset kasvonpiirteet.

Jos kasvosi piirteistä puuttuu suorat kulmikkaat muodot niin nämä läsit eivät ole kokonaan poissuljettu. Pyöreät linssit yhdistettynä pokiin, missä on yläosa kokonaan suora, antavat paljon anteeksi asteen pyöreämmissä kasvoissa. Näin pystyt kiertämään pyöreiden linssien kirouksen kasvoiltasi.

Blogissa "Pyöreät lasit ovat retrot" on avattu enemmän pyöreiden lasien viehätystä ja tarinaa.

Isot kulmikkaat pyöreät aurinkolasit 202010044221 | Ninja.fiPyöreät aurinkolasit 202010044023 | Ninja.fiPyöreät paksusankaiset aurinkolasit 202010043627 | Ninja.fi

 

Urheilullisen futuristiset

Loputon trendisykli ei välitä mielipiteistä. Aerodynaamiset urheilulliset aurinkolasit peililinssein ovat todellakin takaisin. Jos oma tyylisi ei jousta ihan kaikkeen niin parempi pitää näitä laseja vain pyöräilyasun kanssa.


Aivan äärimmäisen urheilullisten lasien sijasta vaihtoehtona on tyylikkäät urheiluhenkiset aurinkolasit, mitkä ovat tämän kesän ehdoton hitti. Näissä laseissa pokien yläosa on tasainen. Linssit voivat olla erilliset, jolloin tyyli on hillitympi kuin niissä malleissa, joissa linssit ovat tehty yhdestä linssistä. Koko leveydeltä oleva linssi antaa laseille varmasti hiukan futuristisen vivahteen.

Isot techno lasit 202010044927 | Ninja.fiPeili aurinkolasit nopeat technolasit 202010045111 | Ninja.fiTasalinssiset aurinkolasit 202010038827 | Ninja.fi

 

Geometriset

Pyöreät ja neliöt muodot ovat olleet pitkään realistiset vaihtoehdot istuvissa tyylikkäissä aurinkolaseissa, mutta aika on muuttunut. Yhä useampi muotitalo on tuonut pyöreiden muotojen tilalle kulmikkaampia muotoja. On kyse sitten pyöreistä tai kaarevista muodoista niin kulmikkuuta on haluttu päivittämään perinteisiä muotoja. Hyvänä esimerkkinä on klassiset pilottilasit, jotka ovat monen suunnittelijan pöydällä saaneet kulmikkaat muodot.

Pilottilaseista pääset lukemaan enemmän niitä käsittelevästä omasta blogipostauksesta.

 Kulmikkaat pilottilasit aviatorit 202010044823 | Ninja.fiKuusikulmaiset aurinkolasit 202010042613 | Ninja.fiKolmio aurinkolasit geometriset lasit 202010047317 | Ninja.fi

 

90-luku 

Minimalistiset ja värikkäät linssit ovat ensimmäinen asia, mitä tulee mieleen aurinkolaseista 90-luvulta. Jokainen kyseisen vuosikymmenen elänyt muistaa varmasti Puff Daddy:n esiintymiset MTV:llä. Matalat pienet suorakulmiolinssit ilman kehyksiä olivat menestyvän liikemiehen vakio asuste.

Suorakulmionmuotoisten linssien lisäksi pienet ja matalat linssit eri muodoissa olivat se juttu. 

Kehyksettömät neliö aurinkolasit 202010042915 | Ninja.fiMatalat nelikulmioiset aurinkolasit 202010047523 | Ninja.fiKehyksettömät neliö aurinkolasit 90-luku 202010043403 | Ninja.fi

Nyt 2021 vuoden modernimpana versiona on varmasti matalat linssit paksuilla kehyksillä. Tässä on takuuvarma tuote kesäksi!

Mustat paksusankaiset neliö aurinkolasit 202010043327 | Ninja.fiMatalat neliö aurinkolasit OG 202010043303 | Ninja.fiMatalat valkoiset aurinkolasit paksut pokat 202010043301 | Ninja.fi

 

Aviatorit

Aviator lasit eivät ole niinkään trendi vaan tyyli, joka nousee ja laskee. Jokin kesä ne ovat juuri se malli, mikä päässä pitää näyttäytyä. Toisena vuonna ne toimivat vain TopGun teemajuhlissa. Perinteisillä pilottilaseilla löytyy varmasti vankka käyttäjäkunta, jotka eivät trendien perään katso.

Pilottilasit todellakin tekevät paluutaan. Verrattuna siihen perinteiseen lentälasityyliin niin päivitystä ovat saaneet materiaalit sekä muotoilu. Nyt tehdyissä lentäjälaseissa monessa on linssien välissä kahden sijasta yksi silta pokassa.

Jos haluat päivittää tyyliäsi ajanhermoille, niin valitse lentäjälaseissa kullanvärinen poka tai vaikka värilliset linssit. Myös pienet yksityiskohdat ovat tervetulleita tuulahduksia tähän malliin.

Aviatori mallista pääset lukemaan enemmän blogistamme "Klassiset pilottilasit (aviatorit)".

Musta pilotti aurinkolasit 202010044727 | Ninja.fiTyylikkäät pilotti aurinkolasit 202010046027 | Ninja.fiRuskeat pilotit aurinkolasit 202010032723 | Ninja.fi

Värikkäät aurinkolasit

Nyrkkisääntönä ostaessasi aurinkolaseja on yhtenäinen kokonaisuus. Jos laatikossa on jo muutamat klassikot niin nyt on hyvä aika valita kesäksi värikkäämmät lasit, millä säväyttää. Tämän päivän tyylin mukaisesti värit ovat kirkkaat ja samaa väriä koko aurinkolasi linssistä pokaan. Kun linssit ovat sävytetty samaan sävyyn kuin pokat niin elämä näyttää todella kirkkaalta punaisissa, sinisissä ja keltaisissa.

Värikkäät aurinkolasit eivät pakosti ole se täydellinen valinta kesähäihin puvun kanssa. Mutta ne ovat varmasti täydelliset t-paidan ja shortsien kanssa. Ne kasvoilla tulee huomatuksi.

 Naisten läpikuultavat aurinkolasit 202010048005 | Ninja.fiPaksusankainen matalat neliö aurinkolasit 202010043311 | Ninja.fiKeltaiset kissan silmä aurinkolasit 202010042403 | Ninja.fi