Antistressi sormus parantaa keskittymistä | Ninja.fi

Antistressi sormukset

Mikä on antistressi sormus?

Stressisormus voi kuulostaa huipputekniikalta, mutta eivät ne niin monimutkaisia ole: Useimmat ovat hyvin siroja helmellisiä sormuksia. Pieniä helmiä on helppo pyörittää sormessa. Sormuksia on olemassa paljon erilaisia, joten löydät varmasti omaan tyyliin sopivan. Mutta miten ne toimivat parantamaan keskittymistä?

Stressisormuksen toiminta perustuu ajatusten karkailun hallintaan. Stressin kasvaessa ajatuksemme alkavat karkailla, emmekä voi keksittyä varsinaiseen askareeseen. Kun kädet saavat tekemistä niin keskittyminen helpottuu. Erilaiset fidget lelut, stressipallot sekä nyt myös stressisormukset ovat hyvä esimerkki fyysisestä tuotteesta, joka ei häiritse varsinaista askaretta. Toisin kuin isot näkyvät fidget lelut, stressisormus on pieni ja huomaamaton. 

 

Toimivatko antistressi sormukset

Stressaavassa tilanteessa käyttäjä voi keskittää ajatukset sormeen ja sormuksen helmiin stressin aiheuttajan sijaan. Painamalla sormusta sormeen, sormuksesta tuleva paine kasvaa ja ajatukset keskittyvät siihen. Spinnersormukset toimivat parhaiten ennakoivasti kun taas helmelliset antistressisormukset toimivat paremmin itse stressitilanteessa. Tutkijoiden mielestä osalle käyttäjistä sormus tuo apua mutta toistaiseksi ei vielä ole riittävää tutkimustietoa tulosten vahvistamiseksi.

Jokainen meistä on varmasti etäpalaverissa sortunut naputtelemaan kuulakärkikynää kiinni auki tai lyijykynää pöytää vasten. Mikin ollessa auki tämä häiritsee paljon muita palaverissa olevia. Sama tapahtuu myös luennolla tai luokassa istuessa. Erityisesti näissä tilanteissa antistressi sormus auttaa keskittymään ilman häiritsemättä muita.

Katso kaikki stressisormukset

 


Kirjoita kommentti

Huomioithan, että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.