ILMAINEN TOIMITUS YLI 5€ TILAUKSIIN

Vaikka väitettä kuulee usein niin se ei pidä paikkaansa. Aurinkolasien määritelmä pohjautuu niiden kykyyn estää UV-säteilyn läpäisyä. UVA ja -B 400 merkintä tarkoittaa, että ne estävät UV säteilyn aina 400nm asti.

Mitä UV-säteily on?

UV- eli ultravioletti säteily on auringosta (tai loiste-, halogeenivalaisemesta tai ultraviolettilampusta) lähtevää sähkömagneettista säteilyä, joka aallonpituus on lyhyempää kuin näkyvän valon. Ihmiselle vaarallisia säteilyjä ovat UVA (aallonpituus 315–380nm) ja UVB (aallonpituus 280–315nm) säteily.

UV-säteilyn on todettu aiheuttavan mutageenejä eli vaurioita ihmisen DNAssa. Mitä lyhyempi säteilyn aallonpituus on sitä vaarallisempaa se on ihmiselle. Säteilyn voimakkuuteen vaikuttaa sijainti (päiväntasaajalla voimakkainta), vuoden aika (kesällä voimakasta), päivän aika (voimmakkainta keskipäivällä ja alkuillasta, sääolosuhteet (pilvet estävät säteilyä), korkeus (vuorilla voimakkaampaa) sekä heijastavat pinnat (lumi ja vesi).

Halvat aurinkolasit

Kaikki aurinkolasimme ovat EU direktiivin 89/686/ETY ja standardin EN-1836:1997 mukaiset aurinkolasit eli yleiskäyttöön tarkoitetut aurinkolasit. 

Ero halpojen ja kalliiden lasien linsseissä on usein miten valmistus tavassa. Halvempi valmistustapa on prässätty muovi, mikäli prässäys tehdään huonosti linssi voi vääristymiä, hyvin tehtynä vääristymiä ei ilmene. Mutta näkö ne eivät vie! Lähde: Kuningaskuluttaja 

Linssien tummuus

Myös kirkas linssiset aurinkolasit suojaavat UV säteilyltä, ovathan ne aurinkolasit. Värillä ei ole väli, koska UV suodatus on muovin itsensä ominaisuus. Linssien väri vaikuttaa niiden kykyyn estää auringon häikäisyä (joka on siis eri asia kuin haitallinen UV säteily). Aurinkolasit jaotellaan viiteen kategoriaan niiden häikäisysuojan mukaan: 

 • 0: kirkas linssi, ei häikäsysuojaa asustelasi 
 • 1: vähäinen auringonpaiste
 • 2: keskivoimakas auringonpaiste
 • 3: voimakas auringonpaiste
 • 4: erittäin voimakas auringonpaiste, ei sovi autolla ajamiseen

Suurin osa aurinkolaseistamme kuuluvat luokkaan kolme eli ne sopivat voimakkaaseen auringonpaisteeseen.

  Jätä kommentti

  Huomioithan, että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.

  Tilaa uutiskirjeemme

  Liittyessäsi saat 20% alennuskoodin ensimmäistä tilaustasi varten!

  Voit peruuttaa tilauksen milloin vain.

  Viimeisimmät kommentit

  Instagram

  Featured products

  x
  x