Miesten riipus kaulakoru

 

Aiemmassa blogissa "Miesten kaulakorut - millainen kaulaketju miehelle?" oli avattu hyvin mitä kaikkea miesten kaulaketjut ovat. Jutussa käydään läpi suosittuja materiaaleja ja ketjujen punoksia sekä kullan ja hopean värin suosiota miesten kaulaketjuissa.

Pelkän kaulaketjun lisäksi tai tilalle moni mies ripustaa kaulaan kaulaketjun riipuksella. Riipus ei tarvitse roikkua ketjussa vaan nahka ja puuvilla ovat myös suosittuja materiaaleja kaulanauhassa riipukselle. Miesten kaulakoru nahka nauhassa tai puuvillanauhassa on pehmeämpi vaihtoehto metallisen ketjun tilalle. Vaikka riipus tulisin metallisessa ketjussa niin aina voi ostaa kankaisen tai nahkaisen remmin varalle ja vaihedlla kaulaketjua vaatetuksen mukaan. Alla on kuvassa suosittu virtaviivainen siipiriipus, metallisessa ketjussa - koru on kokonaan terästä.

 Miesten siipi riipus teräsketjussa 60cm 102010047429 | NInja.fi

 

Poikien riipukset

Kaulakorut pojille usein eroavat miesten kaulakoruista erityisesti leikkisyydellään ja teemoilla. Aivan nuorimmille monet leikkisät teemat ovat tärkeitä ja kaulakoru toimiikin mukana leikeissä ja kotona aarteena. Suosittuja teemoja nuorille pojille on mm. miekat, pääkallot, eläimet, tribaalit ja hampaat. Riipus roikkuu usein säädettävässä puuvilla tai nahkanauhassa. Säädettävä kaulanauha usein koetaan helpommaksi kuin lukollinen kaulakoru, joka pitää erikseen aina avata.

 Harkä riipus teräksisessä ketjussa 60cm 102010047629 | Ninja.fi

 

Jos ylläoleva teräksinen riipus tuntuu aivan liian massiiviselta niin valikoimastamme löytyy paljon siroja ja pieniä riipuksia pojille. Suosittu hammasriipus on aina varma ostos. Katso koko valikoima tästä.

Miesten riipukset

Riipuksellinen miesten koru on rento valinta perinteisen ketjun tilalle tai lisäksi. Moni saa nuorena ensimmäisen riipuksen kaulaan rippileirin jälkeen. Miesten risti kaulakoru on todella perinteinen koru ja moni onkin hakenut sille modernimpaa versiota. Miesten laatta kaulakoru on varmasti monelle parikymppiselle miehenalulle tuttu koru ja se on pitänyt suosionsa. Tupla laattakoru miehelle eli  "dog tag" koru on tyylikäs koru roikkumassa paidan päällä - yleensä 60-70cm palloketjussa roikkuu 2 laattaa, joista toinen roikkuu lyhyessä lenkissä ketjusta.

Dog Tag kaulakoru teräs laattariipus 68cm 102070002429 | Ninja.fi 

Nykyään yhä enemmän nuorilla aikuisilla näkee vain pitkiä ohuita ketjuja tai pitkiä ketjuja, missä roikkuu pieni riipus. Ristiriipus miehelle on edelleen varma valinta, mutta myös pienet laatat ja erilaiset tyylikkäät symbolit tai pienet riipukset tekevät jalansijaa. Luonnonmateriaalit kuten nahka, puu ja kivi ovat yhä suositumpia miesten koruissa.

Hillittyjen pienten riipuksien lisäksi löytyy paljon näyttäviä riipuksia näyttävissä ketjuissa - ne korut varmasti huomataan. Näyttävämpi äijämäinen koru saa näkyä paidan päällä. Massiivinen riipus varmasti huomataan.
Jos massiivisempi riipus ei sovi tyyliisi niin pitkässä ohuessa ketjussa riipus tippuu mukavasti rintakehälle ja on huomaamattomampi koru. Alla on teräksinen risti ohuessa teräsketjussa. Ketjun pituus on korussa 70cm.

Risti kaulakoru pitkässä ketjussa teräs 70cm 102010046770 | Ninja.fi

Risti riipus miehelle on aina tyylikäs koru. Ristikaulakorun ohella myös rukousnauha on todella perinteinen tuote ollut vuosikymmenet miesten kaulalla. Sen suosio on varmasti vähän hiipunut verrattuna 10 vuoden takaiseen, mutta silti se täydentää näyttävästi montaa eri asua ja tyyliä. Rukousnauha sopii myös mainiosti useamman kaulakorun kanssa.

Kaulakorun pituus ja paksuus

Ylempänä oli jo käyty ketjujen kokoja miehille sekä pojille, mutta tässä yhteenvetona. Ketjun paksuus riippuu paljolti siitä kuinka suuren huomion haluat kaulakorullesi. Nuorelle pojalle riipukseen valitsisin suhteellisen ohuen ketjun riipukseen noin 2-3mm kun nuorelle aikuiselle ja miehelle ketjun paksuus voisi olla paksumpikin 2-6mm.
Ketjun pituus olisi nuorelle pojalle noin 40-45cm niin, että riipus laskeutuu juuri solisluun alapuolelle. Miehellä riipuksellisen ketjun pituus vaihtelee 50-60cm välillä riippuen paljolti hartiaseudun rakenteesta ja kaulan paksuudesta.
Usein riipuksellisessa kaulakorussa pidempi ketju on tyylikäs vaihtoehto - tällöin 60-70cm olisi ketjun yleisimmät pituudet, jotta riipus laskeutuu puoleen väliin rintakehää.

Mistä tietää millainen riipus on hyvä?

Kaulariipuksen valitsemisessa ei pakosti ole sitä oikeata vaan monella miehellä varmasti on ollut useita rakkaita riipuksia ketjuissa. Kaulariipus miehelle vaihtuu vuodenajan ja tyylin mukaan varmasti miesten ketjua tiheämpään. Lahjaksi miesten riipus kannattaa valita niin, että se jollain tapaa osuu lahjansaajaan tai antajaan. On se sitten jokin tietty symboli tai vaikka onnea tuova kiviriipus. Kunhan korun ympärille saa hauskan kivan tarinan niin miesten riipus on varmasti täydellinen lahja. Koruja miehille löydät verkkokaupan valikoimasta tästä.

Yllä olevien kuvien tuotteiden lisäksi verkkokaupan valikoimassa on tyylikkäitä riipuksia puuvillanauhassa. Selaa koko kaulakoruvalikoimaa helposti alla olevasta linkistä.