Kihlasormus naiselle

 

Kihla- ja vihkisormus tunnetaan ympäri maailmaa symboloiden rakkautta ja liittoa kahden ihmisen välillä. Kihlautuminen on lupautumista avioliittoon, kun vihkisormus on taas avioliiton sinetti. Suomessa kihlasormus ja vihkisormus ovat vasemman käden nimettömässä. Eri kulttuureiden välillä on paljon eroja niin sormuksen kuin sormenkin osalta.

 

Kihla- ja vihkisormus - millaiset valita?

Perinteisesti kihlautumisen merkiksi kumpikin osapuoli on kantanut sormessaan samanlaista kihlasormusta. Kihlasormus on yleensä kivetön ja varsin yksinkertainen. Avioliiton solmittua nainen on saanut kihlasormuksen rinnalle vihkisormuksen, mikä on yleensä ollut kivellinen ja näyttävämpi kuin kihlasormus.

Nykyään niin vihkisormus kuin kihlasormus voivat olla erilaiset kumppaneilla ja pakosti vihkisormus ei tarvitse olla sen prameempi kuin kihlasormus. Mutta toisaalta, myös miehillä voi olla kivin koristeltu näyttävä vihkisormus poiketen perinteisestä yksinkertaisesta kivettömästä vihkisormuksesta.

Kihlasormus ja vihkisormus | Ninja.fi

 

Kihlasormuksen materiaali

Kun kihlasormus symboloi avioliittoon lupautumista ja vihkisormus itse avioliittoa niin kihlasormus on yleensä ollut edullisempi ja yksinkertaisempi. Yleisimmät materiaalit molemmista sormuksista ovat olleet:

  • Valkokulta
  • Keltakulta
  • Ruusukulta
  • Platina
  • Hopea

Näistä materiaaleista ehdottomasti halvin on hopea, mikä on näkynyt sen suosiossa kihlasormuksissa. Hopean ongelma on materiaalin pehmeys, mikä on avannut markkinaa uusille huomattavasti kovemmille ja kestävämmille materiaaleille. Suositus materiaalit kihlasormuksessa ovat nykyään myös:

  • Teräs 
  • Titaani

Näillä kovilla materiaaleilla on saatu edullinen ja äärimmäisen kestävä sormus.

 

Teräksinen kihlasormus

Niin naisille kuin miehille teräksinen kihlasormus on ollut äärimmäisen suosittu valinta. Vaikka hinta terässormukselle on alhainen niin itse materiaali on äärimmäisen kulutuskestävä ja vahva. Teräs on elinikäinen materiaali. Yleisin käytetty teräs on niin sanottu kirurginteräs (teräs 316L).

Monesti naiset haluavat, että nimettömäst löytyy siro kihlasormus. Jos materiaali on ohut niin tällöin sen pitää olla erittäin vahva, jotta sormus ei menetä muotoa eli taivu käytössä. Terässormus voi helposti olla ohut ja pitää muotonsa koko käyttöikänsä.

Kullatut terässormukset ovat myös varteenotettava ehdokast vihkisormukseksi. Kultaus kuluu kylläkin teräksen päältä käytössä, mutta se kestää erittäin hyvin kulutusta.

Musta terässormus on tehty pinnoittamalla väri teräksen päälle. Ne kestävät kulutusta, mutta tottakai kuluvat käytössä ja naarmuuntuvat. Mutta silti ne ovat erittäin suosittuja juuri hinta laatusuhteensa puolesta.

Teräksinen kihlasormus naiselle

 

Kihlasormukset naiselle

Usein valitessa kihlasormuksia pari valitsee edelleen samanlaiset sormukset. Saman tyylisestä sormuksesta mies voi valita hiukan leveämmän sormuksen kokeakseen sen enemmän maskuliinisempana.

Myös kivelliset terässormukset ovat välillä valinta naisen kihlasormukseksi. Synteettiset zirkoniat eivät paljoa nosta sormuksen hintaan, jolloin voidaan jo kihlasormukseski valita näyttävä kimalteinen sormus.

Alta näet terässormus valikoimastamme erilaisia vaihtoehtoja kihlasormukseksi. Valikoima vaihtelee paljolti ja sieltä löytyy paljon erilaisia terässormuksia, jotka toimivat mainiosti kihlasormuksena.