Onko kangasmaskin käytöstä hyötyä?

Onko kangasmaskin käytöstä hyötyä?

Onko kangasmaskin käytöstä hyötyä?

 

Tämä on kysymys, jonka kuulemma päivittäin. Internetistä löytyy väitteitä kumpaankin suuntaan. Toisten mielestä se pelastaa maailman, toisten mielestä koko korona on huijausta. Viimeisimmän Saksassa tehdyn tutkimuksen mukaan kasvomaskin käytöllä oli merkittävä vaikutus taudin leviämisen estämisessä.

Johtopäätöksenä tutkijat arvioivat maskien vähentäneen päivittäin ilmoitettuja tartuntamääriä Saksassa noin 47 prosenttia. Vaikutus on siis ollut selvä.

Tekniikan Maailman 7.12.2020 7:20 "Saksalaistutkimus: Kasvomaskit vähensivät selvästi koronaviruksen tartuntamääriä"

Filterit

Kangasmaskin valinnassa kannattaa myös huomioida se, että niissä on tasku filteriä varten. Vaihdettavalla filterillä pidennät kangasmaskin käyttöikää ja parannat sen tehoa pisaratartunnoissa. Filteri luo yhden kerroksen lisää kangasmaskiin ja joissain määrin hankaloittaa ilman läpi virtausta. Periaatteessa tämä on kuitenkin filterin toimintaperiaate - estää ilmavirtauksen mukana leviäviä pisaroita. 

Suosittelemme aina filterin käyttöä kangasmaskin välissä! Valikoimistamme löydät niin sanottua TNT filteriä 20 kappaleen paketeissa. Italiassa valmistetut filterimme ovat propypropeenia ja kestää erittäin hyvin kulutusta. Materiaali ei myöskään ime kosteutta vaan siirtää sen eteenpäin kankaaseen, mikä parantaa filterin tehoa ja kestoa. 

 


Kirjoita kommentti

Huomioithan, että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.