Miesten risti kaulakorut | Ninja.fi

Risti kaulakorut ja rukousnauhat

Risti kaulakorut ovat miesten klassikko koru

 

Valikoimassamme on aina ristikoruja niin kaulaan, korvaan ja ranteeseen. Risti sopii mainiosti naiselle kuin miehelle. Sen asema pelkkänä uskonnollisena symbolina on varmasti vuosien saatossa keventynyt ja moni pitääkin ristikorua osana asukokonaisuuttaan.

Teräksinen risti kaulakoru riipus | Ninja.fi

 

Mikä on ristikoru? 

Risti on geometrinen kuvio, joka koostuu kahdesta leikkaavasta viivasta tai pylvästä, jotka ovat yleensä kohtisuorassa toisiinsa nähden. Viivat kulkevat yleensä pysty- ja vaakasuunnassa. Vinoviivojen ristiä, joka on latinalaisen X-kirjaimen muotoinen, kutsutaan heraldisessa terminologiassa myös saltiiriksi.

 

Mitä risti symbolisoi?

Eri muodoissaan risti oli erilaisten uskomusten symboli. Esikristillisenä aikana se oli pakanallinen uskonnollinen symboli kaikkialla Euroopassa ja Länsi-Aasiassa. Muinaisina aikoina ristissä riippuvan miehen kuva pystytettiin pelloille suojelemaan satoa. Ristiä pidettiin jopa fallisen elämänpuun miessymbolina; näin ollen se esiintyi usein yhdessä nais-sukupuolielinten ympyrän tai soikean kanssa, tarkoittamaan pyhää avioliittoa, kuten egyptiläisessä amuletissa Nefer, jossa on urosristi ja naaraspallo, jota pidettiin autuuden amuletina, seksuaalisen harmonian viehätyksenä.

Ristejä käytetään usein osoituksena sitoutumisesta kristilliseen uskoon, ja joskus niitä saa lahjaksi riiteissä, kuten kasteessa ja konfirmaatiossa.

Sitä pidetään ekumeenisena kristillisenä symbolina, mikä tarkoittaa, että minkä tahansa kristillisen suuntauksen kannattajat voivat käyttää sitä. Se on klassinen muoto ja sen käyttäjää voidaan pitää järkevänä, vankkumattomana uskossaan ja luotettavana.

 

Millaisia ristikaulakoruja on?

Ristikaulakoru on mikä tahansa kaulakoru, jossa on geometrinen ristikuvio - kristillinen risti tai krusifiksi.

Valikoimasta löytyy paljon erityylisiä ristejä kuin myös ketjuja ja nauhoja, missä ristiriipus roikkuu. Suosituimmat ristit ovatkin aivan klassinen siro kristillinen risti sekä maskuliinisempi rautaristi / maltanristi.

Myydyimmät risti kaulakorut valikoimassamme ovat valmistettu korkealaatuisesti kirurginteräksestä (teräs 316L). Kun riipus ja ketju ovat terästä niin koru on vahva ja laadukas. Teräs ei kulu eikä sitä tarvitse riisua pois suihkuun ja saunaan mentäessä. Se ei kulu hikoillessa vaan pitää värinsä.

Myös puisia, muovisia ristejä löytyy välillä valikoimasta. Kaulanauhana ristiriipuksessa on usein teräksinen ketju, mutta myös puuvillanaru on suosittu vaihtoehto kaulaan.

 

Mikä on Rautaristi?

Rautaristi (saks. Eisernes Kreuz) on korkea saksalainen kunniamerkki, joka perustuu alkuaan Saksalaisen ritarikunnan käyttämään ristitunnukseen.

Preussin kuningas Fredrik Vilhelm III otti rautaristin käyttöön kunniamerkkinä vuonna 1813. Rautaristi oli poikkeuksellinen kunniamerkki, koska sen myöntämisperusteena ei ollut yhteiskunnallinen asema, kuten usein oli tapana tuohon aikaan, vaan pelkästään taistelussa osoitettu urhoollisuus ja johtamistaito.

KATSO KOKO RISTI KAULAKORU VALIKOIMA  

 

Miesten rukousnauhat

 

Rukousnauhat ovat olleet vuosikymmenet osa miesten pukeutumista. Uskonnollisen merkityksen lisäksi ne ovat tulleet asustepuolelle jäädäkseen.

Katoliset käyttävät rukousnauhaa rukousten laskemiseen. Asusteena ostettu rukousnauha on tyylikäs y-koru. Malleja, materiaaleja, kokoja ja värejä on todella paljon erilaisia. Rukousnauhavalikoima vaihtelee menekin ja sesongin mukaan.

Kaulakoruvalikoimasta löydät myös ihmeitätekevän mitallin (Catherine Labouré), krusifixeja ja Guadalupen neitsyen (Our Lade of Guadalupe) innoittamia uskonnollisia riipuksia.

 Ruskea puinen rukousnauha miehelle | Ninja.fi

 

Rukousnauhan historia

Ensimmäiset tarkat kuvaukset rukousnauhoista on löydetty hindujen patsaista vuosilta 185 eaa. - 320 jaa. Rukousnauhan käytön uskotaankin alkaneen esihistoriallisessa Intiassa.

Kristittyjen rukousnauhojen käytön arvellaan olevan aavikkoisien perua 200-luvulta jaa. Idän kristittyjen keskuudessa rukousnauha tunnettiin nimellä chotki. Katolilaisuudessa rukousnauhaa alettiin Ave Marian rukouksen käyttöönoton jälkeen kutsua nimellä ruusukko. Nimitys perustuu ruusuun, jota pidetään Neitsyt Marian ja täydellisyyden kukkana.

 

Mitä rukousnauha symboloi?

Rukousnauha on katolilaiselle apuvälinen mietiskelyyn ja rukoiluun. Rukousnauhat ovat tehty puusta, kivistä, jalokivistä, lasista, metallista ja jopa muovista. Kristinuskossa rukousnauhassa on solmuja ja se on useimmiten tehty villasta. Historiallisesti rukousnauhassa on sata solmua, mutta nykyään käytetään myös 50 ja 33 solmun nauhoja. Rukousnauhan päässä on usein punottu risti ja tietyin välein toistuu helmiä solmujen välillä.

 

Voiko rukousnauhaa käyttää, jos ei ole uskovainen?

Rukousnauhan ja ylipäätänsä ristin merkitys pelkkänä uskonnollisena symbolina on heikentynyt aikojen saatossa. Ristiä ja rukousnauhaa tykätään käyttää koruna ilman sen suurempaa vakaumusta tiettyyn uskoon.

KATSO KOKO RUKOUSNAUHA VALIKOIMA


Kirjoita kommentti

Huomioithan, että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.