Hopea 925

Sterling hopea eli 925 hopea tarkoittaa, että hopea on seos, jossa on 92,5% hopeaa ja 7,5% muita metalleja. Tämä seos on yleisesti käytetty hopea korujen valmistuksessa, koska se on kestävämpi ja vähemmän taipuvainen naarmuuntumiseen kuin puhtaampi hopea. 925 hopea merkitään yleensä leimalla "925" tai "Sterling"

Hopeaa sekoitetaan muiden metallien kuten kuparin kanssa, jotta siitä saadaan luotua seos, joka on kestävämpi ja vähemmän taipuvainen kuin puhdas hopea. Kupari lisää seokseen lujuutta ja tekee siitä paremmin muotoiltavan. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan korujen valmistukseen.

Hopea voi tummua ajan myötä, koska se reagoi ilmakehän hapolla ja muiden kemikaalien kanssa. Tämä reaktio aiheuttaa hopean pinnalle kellertävän tai mustan kerroksen, joka kutsutaan hopean tummumiseksi. Hopean tummuminen on täysin normaalia ja se ei vaikuta hopean laatuun tai arvoon. Tummunut hopea voidaan puhdistaa ja kiillottaa saavuttaakseen sen alkuperäisen kirkkaan värin takaisin. Tämä voidaan tehdä käyttämällä erityisiä hopeanpuhdistusaineita tai pyyhkimällä hopea pehmeällä liinalla, johon on kostutettu sitruunamehua tai astianpesuainetta. Hopean tummuminen voi myös vähentyä, jos se suojataan ilmakehältä ja muilta kemikaaleilta, esimerkiksi säilyttämällä sitä rasiassa tai hopeapussissa.