Lävistyskorut

Verkkokaupastamme löydät laajan valikoiman erilaisia lävistyskoruja. Korujemme materiaalina on käytetty niin kutsuttua kirurgin terästä eli 316L terästä sekä G23 titaania. Valikoimissamme löytyy myös puusta, biomuovista ja akryylistä valmistettuja koruja. 

Lävistyskorut ovat verkkokaupassamme ryhmitelty korun, kuten rengas, tappi tai hevosenkenkä, sekä lävistyksen sijainnin, kuten nenä, napa, huuli, mukaan. Voit selata tuotteita haluamaasi lävistykseen tai etsiä suoraan tietyn mallista korua haluamaasi lävistykseen. Korujen sorttaaminen onnistuu materiaalien, kokojen ja kivien värien mukaan.

Asiakaspalvelumme auttaa mielellään oikean korun valinnassa, joten kysy rohkeasti mikäli jotain herää mieleen.

Lävistäminen lävistysneulalla

Lävistysneula on yksi yleisimmistä menetelmistä tehdä ihon lävistys. Se on perinteinen menetelmä, jota on käytetty vuosisatojen ajan eri kulttuureissa ja yhteisöissä. Lävistysneulalla tehty lävistys tapahtuu seuraavasti:

  1. Ensimmäinen askel on valita luotettava ja ammattitaitoinen lävistäjä. On tärkeää varmistaa, että lävistäjä noudattaa kaikkia hygieniaan ja turvallisuuteen liittyviä sääntöjä.
  2. Lävistäjä ottaa steriilin neulan suljetusta paketista ja valmistelee lävistysalueen. Tämä sisältää ihon desinfioimisen ja peittämisen steriilillä siteellä tai muulla suojamateriaalilla.
  3. Lävistäjä mittaa ja merkitsee lävistysalueen. Tämä on tärkeää, jotta lävistys on oikeassa kohtaa ja keskellä ihoa.
  4. Lävistäjä asettaa neulan lävistysalueelle ja tekee reiän. Tämä tapahtuu yleensä käsin, mutta joissain tapauksissa voidaan käyttää apuna esimerkiksi neulanpidintä tai muuta apuvälinettä.
  5. Kun reikä on tehty, lävistäjä asettaa sterilisoidun korun paikalleen. Yleensä tämä tapahtuu asettamalla koru neulan päähän ja työntämällä se reiän läpi. Huomioithan, että ensilävistykseen tulevan korun tulee täyttää EU Reach asetuksen antama tiukemman nikkelin liukenemisrajan eli 0,2 μg/cm2/viikko. Tällaisia materiaaleja ovat esimerkiksi G23 titaani sekä 925 hopea.
Lävistäjä puhdistaa lävistysalueen ja antaa ohjeet lävistyksen hoidosta. Tämä pitäisi sisältää neuvoja esimerkiksi lävistyksen pesemisestä ja suojauksesta.

  Suosittelemme aina valitsemaan luotettavan ja ammattitaitoisen lävistäjän, jotta lävistys on turvallinen ja onnistunut. Lävistysneulalla tehty lävistys vaatii myös huolellista hoitoa ja seurantaa sen jälkeen, jotta infektioriski pysyy pienenä.

  Lävistyskorun vaihtaminen

  Lävistyskorun vaihtaminen ei ole hankalaa ja se onkin helppo tehdä itse. On tärkeää kuitenkin muistaa, että lävistykset ovat terveydellisiä ja hygieniasyistä herkkiä, joten ne vaativat erityistä huolellisuutta ja asianmukaisia välineitä. 

  Jos päätät vaihtaa lävistyskorua itse, on tärkeää seurata näitä ohjeita:

  1. Pese kätesi huolellisesti ennen kuin aloitat.
  2. Mikäli uusi koru ei ole steriilipakattu puhdista se huolella. Huomioi korun materiaali puhdistustavassa.
  3. Mikäli tarvitset vaihtamiseen pihtejä tai muita työkaluja puhdista ne huolella ennen käyttöä
  4. Varmista, että lävistys on terve ja puhdistettu huolellisesti ennen korun vaihtamista.
  5. Vaihda lävistyskoru varovaisesti ja huolellisesti. Vältä korun vedon tai painon aiheuttamia vaivoja lävistykseen.
  6. Puhdista lävistyksen ympäristö vielä huolella ja seuraa ihon reagointia uuteen koruun.

  Muistathan, että lävistyskorun vaihtamiseen liittyvissä kysymyksissä on aina syytä neuvotella asiantuntijan, jotta saat tarvittaessa lisätietoja ja neuvoja.

  Lävistyskorujen hoito-ohje

  Lävistyskoruja tulisi hoitaa säännöllisesti ja huolellisesti, jotta ne pysyvät puhtaana ja hyvässä kunnossa. Tässä on muutamia suosituksia lävistyskorujen hoidosta:

  1. Pese kätesi ennen kuin kosketat lävistyskoruja. Lävistyskoruja ei tulisi koskaan koskettaa likaisilla käsillä, sillä ne voivat tarttua bakteereja ja likaa.
  2. Puhdista lävistyskorut säännöllisesti. Voit puhdistaa lävistyskoruja esimerkiksi miedolla saippuavedellä ja pyyhkimällä ne kuiviksi pyyhkeellä. Vältä kuitenkin käyttämästä teräviä esineitä tai kovia puhdistusaineita, sillä ne voivat vahingoittaa koruja.
  3. Käytä lävistyskoruille tarkoitettuja hellävaraisia puhdistusaineita.
  4. Suosittelemme vaihtamaan lävistyskorun suihkun tai saunan jälkeen kun iho on pehmeä ja puhdas.
  5. Vaihda lävistyskorut tarvittaessa. Jos lävistyskoru on vahingoittunut tai alkaa näyttää vanhalta ja kuluneelta, on parasta vaihtaa se uuteen. Tämä auttaa estämään infektioiden syntymistä ja pitämään lävistyksen terveenä ja hyvinvoivana.
  6. Ota huomioon lävistyksesi sijainti. Joissakin lävistyksissä, kuten esimerkiksi nenässä, on erityisen tärkeää puhdistaa korut säännöllisesti, sillä ne ovat alttiimpia epäpuhtauksille ja bakteereille.

  Muistathan, että mikäli lävistyskoru tuntuu epämukavalta missään tilanteessa lopeta sen käyttö välittömästi ja keskustele asiasta lääkärin kanssa. He voivat antaa sinulle lisätietoja lävistyskorujen hoitamiseen liittyen ja auttaa sinua pitämään lävistyksesi terveenä ja hyvinvoivana.

  LÄVISTYKSET KORVAAN

  Korva on ehdottomasti yleisin paikka lävistyksille. Korvan lehdestä löytyykin lukuisia lävistyskohteita, alla tiivistetysti yleisimpien nimet.

  Korvan lävistykset | Ninja.fi

  KORVALÄVISTYKSIEN NIMET:

  1. Industrial
  2. Forward Helix
  3. Rook
  4. Daith
  5. Tragus
  6. Anti-Tragus
  7. Orbital
  8. Lobe
  9. Upper Lobe
  10. Flat
  11. Helix
  12. Snug
  13. Conch
  14. Anti-Helix/Snug

  Helix-lävistys on lävistys, joka tehdään korvan kärjen yläpuolelle. Se on yksi yleisimmistä korvan lävistyksistä ja se voidaan tehdä useisiin eri kohtiin korvan kärjessä. Helix-lävistyksissä voi käyttää erilaisia renkaita tai tappeja.

  Industrial-lävistys on lävistys, joka tehdään korvan sisäpuolelle ja johon käytetään usein pitkää tappia. Industrial-lävistys näyttää siltä, että se kulkee kahden lävistyksen läpi. Se on yksi suosituimmista lävistyksistä nuorten keskuudessa.

  Rook-lävistys on lävistys, joka tehdään korvan sisäpuolelle korvan keskikohdassa. Se on yksi harvinaisemmista korvan lävistyksistä ja se voi olla hieman vaikeampi tehdä kuin muut korvan lävistykset. Rook-lävistys voi olla hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat hieman erikoisemman ja näyttävämmän lävistyksen.

  Daith-lävistys on lävistys, joka tehdään korvan sisäpuolelle korvan keskikohdassa. Se on yleensä pieni reikä, johon voidaan laittaa pieni rengas tai kaareva tappi. Daith-lävistys on yleisesti uskottu auttavan migreenikohtauksissa, mutta tästä ei ole tieteellistä näyttöä.

  Tragus-lävistys on yksi yleisimmistä korvan lävistyksistä. Tragus-lävistys on lävistys, joka tehdään korvan nipukkaan, korvakäytävän vieressä olevalle alueelle. 

  ERILAISET NENÄLÄVISTYKSET

  Nenäkoru on pieni, mutta trendikäs tapa korostaa omaa tyyliäsi ja erottua joukosta. Nenäkoruja on saatavilla monissa eri muodoissa ja väreissä, ja niitä voi käyttää yhdessä muiden korujen kanssa tai yksinään. Valitse omaan tyyliisi sopiva nenäkoru ja näytä se ylpeydellä.

  Jos mietit käyttäväsi nenäkorua miehenä, valitse omaan tyyliisi sopiva malli ja yhdistä se muihin koruihin tai asuusi sopivasti. Perinteinen ohut rengas on muodikas ja helppo aloituskoru. Vaikka nenäkoru on pieni sillä on suuri vaikutuksen asuusi.

  Nenälävistyksistä nostril- (alla kuvassa 2.) ja septum-lävistykset (kuvassa 1.) ovat kaikkein suosituimpia. Nostril-nenäkoru kiinnitetään nenän sivuille, kun taas septum-nenäkoru kiinnitetään nenän etuseinämään. Kumpaakin nenäkorua löytyy myös ei-läpi menevänä, tai niin kutsuttana feikkinenäkoruna.

  Nenän Lävistykset | Ninja.fi

  NENÄLÄVISTYKSIEN NIMET

  1. Septum
  2. Nostril
  3. Septril
  4. Rhino
  5. Austin bar
  6. High Nostril
  7. Nasallang
  8. Bridge
  9. Third Eye

  LÄVISTYKSET KASVOJEN ALUEELLE

  Kasvon alueen lävistykset ovat ne näkyvimmät lävistykset. Allaolevasta kuvasta näet eri lävistyksien nimet ja paikat kasvoissa.

  Naaman lävistykset | Ninja.fi

  KASVOJEN ALUEEN LÄVISTYKSIEN NIMET:

  1. Arcade
  2. Bridge
  3. Surface
  4. Microdermal
  5. Madonna
  6. Septum
  7. Medusa
  8. Joue
  9. Ashley
  10. Labret décalé
  11. Labret

  Suun alueen lävistäminen

  Vaikka kielen ja huulien lävistykset ovat varsin yleisiä, ne eivät ole riskittömiä. Kielen lävistäminen voi aiheuttaa hetkellisiä vaikeuksia puhumisessa tai nielemisessä, ja se voi myös aiheuttaa vammoja hampaille ja suulle. Lävistyksen aikana on myös riski, että bakteereita pääsee ihon läpi verenkiertoon, mikä voi aiheuttaa infektioita. Huuli- tai kielen lävistykset voi myös vaikuttaa hampaiden ja ikenien terveyteen ja aiheuttaa ongelmia purentakykyyn.

  Kielen lävistyksen nimityksiä ovat esimerkiksi "tongue piercing" tai "tongue stud", ja huulien lävistyksen nimityksiä ovat esimerkiksi "lip piercing" tai "lip stud". Nämä lävistykset voivat olla yksittäisiä tai useampia, ja niitä voi olla esimerkiksi molemmissa huulissa tai molemmissa kielen puolilla.

  Ennen lävistystä on tärkeää harkita huolellisesti ja varmistaa, että toimenpiteestä on tiedossa mahdolliset riskit ja että lävistys tehdään hyvien hygieniakäytäntöjen mukaisesti. On suositeltavaa käyttää ainoastaan luotettavia ja ammattitaitoisia lävistäjiä ja varmistaa, että ne käyttävät steriilejä välineitä ja noudattavat hyviä hygieniakäytäntöjä.

  Suun alueen lävistysten nimet

  1. Smiley
  2. Frowney
  3. Uvula
  4. Venom
  5. Tongue
  6. Horizontal Tongue / Snake Eyes
  7. Marley / Tongue Web

  Huulen lävistykset

  Navan lävistykset

  Napakorujen historia ulottuu tuhansien vuosien taakse antiikkiin, ja ne ovat olleet osa monien kulttuurien pukeutumiskulttuuria ja perinteitä. Esimerkiksi intialaisessa kulttuurissa napakorut ovat olleet osa naisten pukeutumista jo vuosisatojen ajan. Napakorut ovat myös olleet suosittuja muotikoruina varsinkin länsimaissa, ja ne ovat olleet erityisen suosittuja nuorten keskuudessa viime vuosikymmeninä.

  Napakorujen muodikkuus vaihtelee ajan myötä ja trendien mukana. Tällä hetkellä napakorut ovat edelleen suosittuja monissa maailman kulttuureissa, ja niitä käytetään usein nuorten keskuudessa ilmaisemaan henkilökohtaista tyyliä ja ilmaisua. Napakorut ovat saatavilla erilaisissa muodoissa, väreissä ja materiaaleissa, ja niitä voidaan käyttää yhtenä osana monipuolista asukokonaisuutta.

  Yleisimmät navan lävistykset ovat:

  1. Napalävistys
  2. Käänteinen napalävistys
  3. True navel
  Navan lävistykset | Ninja