Kirurginteräs 316L

Kirurginteräs on yleisin materiaali lävistyskoruissa ja erittäin suosittu materiaali muissakin koruissa, mitkä ovat kosketuksissa ihon kanssa.

Terässeoksia on erilaisia, mutta 316L teräs on laadukkain vaihtoehto korukäyttöön. Seos tunnetaan yleisesti kirurginteräksenä. Kirurginteräs on erittäin vahva ja haponkestävä materiaali, mikä ei tummu tai kulu käytössä. Kirurginteräs on kolmekertaa hopeaa kovempi materiaali, mikä on huomattava etu ohuissa ja pienissä koruissa.

Toisin kuin yleisesti luullaan, ruostumattomasta teräksestä valmistetut seokset sisältävät nikkeliä, joka ei kuitenkaan 316L materiaalin sisältämän kromin ja molybdeenin vuoksi aiheuta allergisia reaktioita lähes koskaan. 316L teräs täyttää EU Reach asetuksen määräämän 0,5µg/㎡/viikko liukenemisrajan.

Kirurginterästä löydät valikoimastamme pinnoitettuna mustaksi tai kullattuna ja ruusukullattuna. Vahva kultaus kirurginteräksen päällä kestää hyvin käyttöä, mutta himmenee kyllä vuosien kuluessa riippuen korun käytöstä ja ihon omasta PH-arvosta.