ILMAINEN ECONOMY TOIMITUS YLI 10€ TILAUKSIIN

Kangasmaskien käyttö ja pesu

 

Kasvomaskien käytöstä on tulossa arkipäivää myös länsimaissa. Uusien tapojen opettelu voi viedä hetken aikaan, joten kertauksena:

Kasvomaskia laittaessa tulisi aina aluksi pestä kädet ja kuivata ne huolella. Puhtailla käsillä et levitä bakteereita puhtaaseen kasvomaskiin. Kun otat kangasmaskin paketista tulee se ottaa naruista käteen ja asettaa elastiset narut paikoilleen korvan taakse. Käytön aikana kasvomaskiin ei tulisi koskea lainkaan. Jos kuitenkin joudut koskemaan maskiin niin muista pestä kädet huolella ennen kuin kosket siihen. Käytön jälkeen kangasmaski tulisi sulkea muovipussiin odottamaan pesua. Ja sitten vielä kaiken lopuksi pese kädet.

Ohjeiden tarkka noudattaminen tuntuu aika haastavalta ja tarkalta puuhalta. Mutta jos edes muistaisimme käyttää ja pestä kasvomaskeja riittävän usein sekä pestä käsiämme vähän väliä, niin olisimme jo voiton puolella.

Kangasmaskien käytössä on muistettava, että niiden huolellinen pesu ja tarpeeksi tiuha peseminen ovat tärkeitä. Materiaalit vaikuttavat siihen kuinka kuumassa vedessä kasvomaskin voi pestä. Kankaisen kasvomaskin voi pestä kahdella tavalla:

1. Pesukoneessa 90° asteen lämmössä

Likaiseen kasvomaskiin ei tulisi koskea paljain käsin. Muista ainakin pestä kädet huolella kasvomaskin käsittelyn jälkeen. Aseta pesukoneen pesuohjelma kangasmaskin materiaalin mukaisesti ja lämpötila 90 asteeseen. Pesun jälkeen anna kasvomaskin kuivua huolella ennen käyttöä.

2. Keittämällä

Kiehauta vesi ja laita sekaan pieni määrä pyykinpesuainetta. Tiputa lämpötilaa hiukan, ettei vesikiehu koko aikaa. Keitä kasvomaskia noin viiden minuutin ajan, jonka jälkeen huuhtele kangasmaski runsaalla vedellä useaan kertaan. Anna kangasmaskin kuivua huolella ennen käyttöä.

Martta liiton sivuilta löytyy myös hyvää informaatiota kangasmaskien käytöstä ja pesemisestä. Katso mikä on suosituin kasvomaskimme tästä.

Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.